fredag, februari 16, 2007

Helena och Eva på äventyr

Nu sitter jag och skriver på jobbet. Inte så bra, men har inget vettigt att göra på hela dagen. Om det inte blir ngn plåtning med modered, ska kolla det strax.

Tänkte passa på att uppdatera er som av ngn konstig anledning inte har nåtts av ryktet om våra äventyr.

Det började i måndags. Vid nio kom vår kära hyresvärd (fd nu! Fantastiskt!) hem och var snorfull, som lördagen innan. Han pratade för sig själv, spelade hög musik och var allmänt stökig. Vi låste in oss i rummen och när ngn behövde gå ut fick vi ringa varandra och beväpna oss med ett paraply. Inser att det låter lite mesigt, men jag vill påminna er om att ni inte har varit hemma hos vår hyresvärd. Och ni har inte sett hans nya tavlor - med aliens i olika sexuella positioner framför ett stort sagoslott, egenhändigt tecknade bilder av diverse djävulsfigurer och odjur, konstiga skuggmänniskor och liknande. Ni har inte tvingats ligga stela under täcket och lyssna på hyresvärden när han pratar med sin egen spegelbild: "du ska ta dig igenom det här. Du ska inte vara ledsen" för att sedan gå över till att prata med någon som inte är där: "du, hur kändes det när han tog på dig sådär?"

Under kvällen blev det värre och värre tills vi ringde polisen. Sedan däckade han och vi tyckte inte att de behövde komma, men det gjorde de ändå. Två fantastiska poliser stod i dörren och när han vaknade var han arg, men de förklarade lugnt att vi varit rädda för honom under kvällen. Han hävdade med spritandedräkten osandes runt honom att han minsann inte hade druckit. "Jag SOVER! Jag ska faktiskt jobba imorgon bitti. Då behöver man sova."

Polisen tyckte att vi skulle följa med dem.

Chockade packade vi våra väskor och insåg morgonen efter att vi hade fått med oss viktiga saker som partylinnen och läppbalsam, men jag hade till exempel missat min mobil.
Efter extremt mkt hjälp från de underbara poliserna hamnade vi till slut på Best Western hotell. Med frukost och allt! Vi visste knappt var vi befann oss, men mådde ändå lite bättre. Omskakade, men bättre.

Dagen efter åkte vi tillbaka till lägenheten där hyresvärden sov hela dagen. Han hejade och sa att han nog inte varit ngn bra hyresvärd dagen innan och sen gick han och la sig, när vi hade sagt att vi måste flytta. Han sa ingenting och vi såg honom inte på hela dagen.

Resten av veckan bodde vi på vandrarhemmet/båten Gustav af Klint. Mysigt, men påfrestande.
Redan på tisdagen fick vi gå på visning av drömlägenheten i Hammarby Sjöstad, som vi flyttar in i på måndag.
Ikväll bär det av hem till Götet för en helg av vila. Måndag: nystart!

Tycker ändå att vi har klarat oss ganska bra, med tanke på omständigheterna. Så, oroliga läsare, oroa er inte.
Ni som vill se var vi ska bo: www.hammarbysjostad.se - kolla in gästfotograferna under "smått o gott." Ni som efter det vill hälsa på - ställ er i kö!

Ta hand om er tills nästa gång - det gör vi! Heja Helena o Eva och bra jobbat i veckan!!

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Anna said...

Yack, den där snubben verkar vara värsta läskiga typen... Har förresten subscribat på DV, fyra nr för 120:- plus mascara och sjal, helt ok! Måste ju hålla koll på vad du skriver. Ha det bra, kram kram

2:53 em  
Anonymous Anonym said...

Men hjälp! Tur att det gick bra. Hälsa Eva och dom andra som håller till där uppe i hufvudstaden, om du träffar dem. Men det antar jag att du gör. Jag är lite avundsjuk! =) Kram

9:40 em  

Skicka en kommentar

<< Home