tisdag, augusti 08, 2006

Pinsamt, Göteborg

Ja, nu har vi fått första guldet. Grattis Carolina!

Annars har den här dagen bjudit på mycket. 10 000 meter för herrar blev en rolig överraskning, Emma Green gick vidare efter sista försöket på 1,92, inget rekord i slägga för damer men en spännande final, liksom längdhoppsfinalen och 100 meters-finalen. Ja, en riktigt bra EM-dag.

Det som irriterar är, irriterande nog, arrangemanget. Och det är pinsamt. Att - efter ett tyskt arrangemang av VM som sköttes så snyggt - tvingas lyssna på svenska speakers på arenan som bara pratar svenska, att Maria Akraka första dagen bara intervjuade svenskar och vars intervjuer med dagens internationella vinnare ändå inte gav någonting, att alla nationalsånger framfördes utan sång utom den svenska, att producenten på Ullevi väljer att störa i slägg-finalens slutskede med en intervju, att Carin 21:30 underhåller de icke idrottsintresserade gästerna (på ULLEVI!) samtidigt som sjukampens B-grupp kastade spjut... Och detta bara det jag kunde komma på så här, spontant. Skärpning, Göteborg! Och herregud, var är den internationella proffsigheten vi är så kända för?

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej. Jo det där har jag också tänkt på. Har försökt höra på tv om speakern på Ullevi även kommenterar på engelska, men nä inte vad jag har lyckats höra. Lite väl nationalistiskt.. Ha d gött! Hälsningar Tina

1:37 em  

Skicka en kommentar

<< Home