onsdag, september 06, 2006

Kärlek

Igår: bio, Thank you for smoking.
Ja, människor är allt igenom cyniska. Frågan är väl egentligen bara hur mycket pengar som krävs för att man skall sälja sin talang - till vem som helst. Aaron Eckharts karaktärs talang är att tala. Och det gör han bäst av alla. Att han gör det så fantastiskt bra gör att den största utmaningen är att göra det för dem som alla hatar - de amerikanska tobaksbolagen.
Jag älskade den här filmen! Den är cynisk och smart och visar flera sidor, utan att riktigt ta ställning. Och det, i amerikansk film, är både befriande och fantastiskt underhållande.

Igår också: intervju med en härlig 85-årig man som varit gift med sin hustru i över sextio år. Nu låg hon i en säng hela dagarna, utan att kunna röra sig. Dement, sedan tio år tillbaka.
Fortfarande tyckte han att hon var så vacker - "titta på henne. Inga rynkor, ingenting." Och fortfarande satt han hos henne varje dag. Han satt hos henne på kvällen när hon skulle sova, flera timmar satt han där. Helst ville han sitta där tills hon somnade och tyckte inte om när han måste gå tidigare. "För om hon sover, då vet hon ju inte om att jag går."
Så sorgligt, berörande, men ändå någonstans hoppingivande. Det finns verkligen människor som stannar hos varandra livet ut.